Featured Post

Public Awareness: Kanser Payudara

Assalamualaikum and Hello This time I will write in Malay; so, Malay it is! “Akak ada breast cancer, stage 3 dah..” “Tahun lepas...

Thursday, February 16, 2017

Blog Bebudak.


Assalamualaikum and Hello :)


Bersabar sewaktu dihina dikeji diejek dimalukan.

Biarlah orang kata apa yang mereka mahu ungkapkan, dan Hanis, mesti terus kuat lagi tabah.

Hanis, percayalah, orang yang diuji itu orang yang disayangi Allah SWT.

Sabar, sabar, sabar selagi mampu.

Ya Allah, lembutkanlah jiwa Hanis agar dia sentiasa dekat denganMu. Amin.


Sunday, January 15, 2017

First for 2017


Assalamualaikum and Hello :)

Happy New Year! I spent the last day of 2016 at the office; as usual. And we slept early that night so we missed the fireworks thingy. But it's ok.

New year resolution?

Is to be the best mommy for my son.

To finish Quran reciting before Ramadhan.

To be a better Hanis.

And lastly, nak membahagiakan hati mama ayah.


2016 has been a tough year for me, but at the same time I achieved a lot too. Afterall, I am thankful and I am blessed. Syukur alhamdulillah.


And about my son; he is now 7months, and weights 9.5kg. Many would say he's a chubby michelin baby but actually he is not. He's a cool big guy with desirable height (tall) who lovessss broccoli and cheese. And he never fails to melt my heart every second.

Hari hari sayang mommy curi hati mommy :)

I love you son. Keredhaan mommy daddy sentiasa bersama kamu.


Thursday, December 15, 2016

15122016


Bismillahirrahmannirahim.

Diri ini, pendosa.
Diri ini, tiada lagi yang memimpin.
Aku, ingin berubah.
Ya Allah, aku mahu berubah.
Tapi aku tak kuat, bersendirian dalam perubahan ini.
Aku lenturkan hati, didik hati ini agar kembali lembut.
Perlahan tapi pasti.
Aku tahu, disebalik ujian dari Allah dan kesabaran yang dititip, pasti ada ganjarannya.
Dan aku tahu, disetiap cemuhan ejekan itu semestinya ada imbuhan baik bagiku.

Segala kata-kata hikmah, pesan dan nasihat, aku genggam kemas dan jadikan panduan agar diri ini tak lagi terpesong.
Sesungguhnya aku takut akan azabMu, Ya Allah.
Kau jauhkanlah aku dari sifat riak, sombong dan bakhil.
Aku bersyukur dengan segala pemberian, ujian dan dugaan dari Mu.
Aku redha Ya Allah.

Kecintaan ini kian menebal setelah aku lalui dugaan itu.
Tiada cinta yang lebih hebat melainkan cinta pada Mu.
Maka aku bermohon agar kau ampunkanlah dosa-dosaku, dosa-dosa suamiku, dosa-dosa ibu bapaku, dosa-dosa ahli keluargaku, dosa-dosa guru-guruku dan dosa-dosa seluruh hamba Mu Ya Allah.
Dikala aku perlukan kekuatan untuk terus istiqamah, bantulah aku Ya Rahman.
Dikala aku dicengkam rindu padanya, kau ingatkanlah aku agar lebih rindu pada Mu Ya Rahim.
Kerana sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mendengar dan Maha Mengetahui setiap sesuatu. 

Tuesday, December 6, 2016

An Ignorant Lady


Assalamualaikum and Hello :)


There is one lady in this office building that I might say as ‘sombong’. Yea sombong. Not friendly, even when I was asking for help – she would help macam tak ikhlas, all the time. 
Oh well. But I don’t really mind.


One morning I was checking my consignments and she; surprisingly seems VERY friendly. Super friendly.

Friendly like; oh hi how are you today, beli apa tu, you pakai perfume ape ni I love it, bla bla bla..



And I was awkward. I don’t know how to react. 
In my mind I was thinking – eh wait is she talking to me or someone else, kena rasuk jadi baik ke perempuan ni, ni nak jawab acah acah sombong balik ke nak jadi nice; but of course I treated her nicely walaupun before this dia sombong nak mati.



Let me just call her Miss X.

Miss X: You nak tengok lipstick tak? I ada jual, dengan perfume sekali.
Me: Lipstick? What lipstick?
Miss X: Ada few brands la, jom let me show you.
Me: Now? Boleh ke?
Miss X: Bolehhhh (grab my hand to the mail room)
Me: Danggg dia ni baik bersebab ke. Baik sebab nak promote bisnes.


She showed me some of the lip color that she got, all fake items if you ask me. 
Alah macam mekap murah murah yang orang jual kat booth kecik-kecik tu.


I’m not using fake products.
While going thru (acah acah interested) the lipsticks, I imagined sore lips and redness and itchiness if I use them.



Miss X: You nak tak? I jual 1 RM15 je.
Me: Yea.. I’m taking this one (picking up one lipcolor, randomly. Just because I want to escape from the awkwardness).
Miss X: Oh nice.. You nak tengok warna warna lain tak.
Me: Ehh takpe takpe. I memang cari warna ni pun by the way. So, I’ll take this one.
Miss X: (Happily) Ohh thank you. Thank you so much!



I could be mean or ignorant back to her and treat her like how she treated me before. But I chose to be nice like nothing happened. 

I got all the power to decline her offer and say something didn't nice but I chose to maintain my poise and be good to her.



It is because, just because you can, it doesn't mean that you have to.

And at least, I support her business and put a smile on her face that day.


I wish her success in everything she do. 


Ps: Some might be asking what am I going to do with the fake lip color that I bought. 
Well, I will use them in my paintings. 
Serious. No joke.

Pss: I am a NARS girl and they have the best lipstick everrr.


Hanis is creating memories copyright 2013 designed by Hanis